« "Καλωσορίζουμε" τους Αραβες στον κόσμο της κτηνωδίας! | Ωραία τσάντα έχετε Μαντάμ Σουσού! »


Μήπως έχετε ινομυαλγία και δεν το ξέρετε;

=

Πονεμένα αδέλφια μου,

πριν διαβάσετε το κυρίως άρθρο, σάς έχω καλά νέα:

Η κυρία Έφη Παπακωνσταντίνου είναι γιατρός, για χρόνια Νοσοκομειακή γιατρός,

αλλά για περισσότερα χρόνια μία γιατρός, που εκτός από την κλασσική ιατρική, ασκεί

την εναλλακτική ιατρική, την οποία συνεχώς σπουδάζει και όλο και η γνώση της βαθαίνει

στον συναρπαστικό κόσμο της ίασης με ομοιοπαθητική, βελονισμό και όχι μόνο.

Αδέλφια,

αναζητείστε την, επισκεφθείτε την, μιλήστε της για τον πόνο σας,

που έχει γίνει σύντροφός σας, για πολύ χρόνο.

Και μετά, θα μας πείτε για τη χαρά να μην πονάς.

Από καρδιάς, εύχομαι ο πόνος να γίνει παρελθόν.

=

Ιατρός Έφη Παπακωνσταντίνου

τηλέφωνο: 210-7517837

κινητό τηλέφωνο: 6937-066638.

για όποιες πληροφορίες θέλετε σχετικά με τη γιατρό Παπακωνσταντίνου,

κλικ στην προσωπική της σελίδα: http://www.papakonstantinouefrosini.gr/

== 2.jpg

 

Γιατί γιατρέ μου δεν περνάει ο πόνος; Διότι δεν ξέρουμε από τι προέρχεται!


Ινομυαλγία (αγγλιστί fibromyalgia): Ο πόνος των ινών των μυών. Νομίζεις ότι κάποιος πιάνει με ένα τσιμπιδάκι τις ίνες των μυών σου 1.jpgκαι τις τραβάει. Τα πόδια σου πονάνε σαν να έχεις περπατήσει για ώρες, τα γόνατά σου είναι "κομμένα" σαν να έχεις ανέβει ένα βουνό. Κι εσύ δεν έχεις κάνει τίποτα από όλα αυτά. Το πολύ να έχεις πάει μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς σου. Κι όμως τα πόδια σου δεν σε κρατάνε. Το πρωί σηκώνεσαι και νοιώθεις σαν να έσκαβες όλη νύχτα. Κι ας έχεις κοιμηθεί 8 ώρες. Το κέφι σου είναι κάτω από το μηδέν, δεν έχεις διάθεση να κουνηθείς. Δεν μπορείς να κοιμηθείς καλά. Όταν σηκώνεσαι είσαι δύσκαμπτος, νομίζεις πως αν κάνεις μιαν απότομη κίνηση θα σπάσεις. Η μέση σου σε σφάζει. Οι πόνοι σιγά σιγά γίνονται πιο έντονοι, μερικές φορές σε ξυπνάνε στη μέση της νύχτας, δεν ξέρεις τι στάση να πάρεις για να ανακουφιστείς.

 

Και τότε αρχίζεις τις επισκέψεις στο γιατρό. Στην αρχή πας σε έναν παθολόγο. Σου λέει το μακρύ και το κοντό του, σου δίνει και κάποιο φάρμακο, συνήθως αντιβιοτικό και σε ξαποστέλνει. Αποτέλεσμα; μηδέν.

Μετά πηγαίνεις σε έναν ορθοπεδικό. Σου λέει να κάνεις κάποιες ακτινογραφίες. Τίποτα. Μετά πηγαίνεις σε κάποιον ρευματολόγο και...Ω! Του θαύματος, ο γιατρός ξέρει τι σου συμβαίνει.

3.jpgΔιάγνωση:ινομυαλγία!

Συγχαρητήρια!

Κερδίσατε τον πρώτο λαχνό!

=

4.jpg

Ψάχνοντας λοιπόν αδέλφια στο διαδίκτυο, προκειμένου να δω τι στο διάολο είναι αυτή η ινομυαλγία, βρήκα εν συντομία τα εξής:

Κατ΄αρχήν οι ειδήμονες δεν την αποκαλούν ασθένεια, διότι δεν έχει παθολογικά αίτια. Την αποκαλούν δυσλειτουργία (αγγλιστί disorder), τουτέστιν δεν είσαι άρρωστος με την στενή έννοια του όρου, είσαι όμως ένας άνθρωπος, που δεν μπορεί να λειτουργήσει φυσιολογικά, αφού οι μύες σου δεν λειτουργούν ικανοποιητικά. Διάβασα επίσης ότι η συνύπαρξη υποθυροειδισμού, κατάθλιψης και χρόνιου συνδρόμου κούρασης είναι το κοκτέιλ, που ΜΠΟΡΕΙ να πυροδοτήσει την έκρηξη αυτής της φοβερής υπόθεσης, που λέγεται ινομυαλγία.

(Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όποιος έχει αυτα τα τρία προβλήματα θα παρουσιάσει οπωσδήποτε ινομυαλγία.

Μην παρεξηγηθώ παρακαλώ.)

Έρευνες και εξετάσεις λεπτομερέστατες, που έγιναν σε ασθενείς, που νοσηλεύονταν σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των ΗΠΑ, δεν 5.jpgέδειξαν κανένα παθολογικό αίτιο. Ετσι οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως το πρόβλημα είναι ψυχογενές. Στην Αμερική οι έχοντες το πρόβλημα μετράνε εκατομμύρια. Κάποιοι καταλήγουν κατάκοιτοι.

Ένας Βέλγος καθηγητής, με τον οποίον μίλησα για αυτό το θέμα, μου είπε πως και στο Βέλγιο έχουν πρόβλημα με τους πάσχοντες από ινομυαλγία και γίνονται συνεχώς έρευνες για την ανακάλυψη εκείνου του φαρμάκου, που θα ανακουφίσει τους πόνους. Ακόμη όμως τίποτα. Βέβαια στο Βέλγιο, οι ιθύνοντες έχουν αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της ινομυαλγίας, τις άπειρες χαμένες εργατοώρες και προσπαθούν για την εξεύρεση εκείνου του σκευάσματος, που θα ανακουφίσει τους πάσχοντες.

ΟΧΙ, στην Ελλάδα δεν υπάρχει Πολιτεία, που να σε νοιάζεται.

Στην Ελλάδα πονάς, υποφέρεις και πεθαίνεις ΜΟΝΟΣ.

Η φωτό αριστερά δείχνει τα σημεία, στα οποία η ινομυαλγία σε "σφάζει". Ιδίως στην κλείδωση του αστραγάλου έχει κάτι καψίματα, που σε στέλνουν αδιάβαστο. Οι Αμερικανοί τα σημεία αυτά τα λένε triggers, δηλαδή σκανδάλες, δηλαδή τα σημεία από όπου φεύγει η "σφαίρα", που θα σε στείλει στο "βασίλειο του πόνου" δια βίου.


Στην Ελλάδα, με τους πολλούς μάγκες γιατρούς Ελληναράδες (και τους λίγους σωστούς επιστήμονες), αν μιλήσεις για χρόνιο 7.jpgσύνδρομο κούρασης θα καγχάσουν κι αν τους πεις για όλα τα πιο πάνω, θα σου πούνε να παίρνεις κανένα 6.jpgπαυσίπονο και τα υπόλοιπα τα φαντάζεσαι για να γλυτώνεις τη δουλειά ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Αν δε είσαι και γυναίκα; την έβαψες! Δεν υπάρχει περίπτωση να πιστεύσουν τίποτα από ό,τι τους πεις. Εκ προοιμίου θα σε θεωρήσουν νευρωσική, κατά φαντασία ασθενή. Ασε που αγνοούν παντελώς ακόμη και τη λέξη ινομυαλγία. Υπάρχουν όμως και κάποιοι γιατροί (οι σωστοί που λέγαμε) που το γνωρίζουν το πρόβλημα, γνωρίζουν ότι δεν είναι γνωστή η αιτία γι αυτό και την αποκαλούν "αυτοάνοσο" νόσημα, δηλαδή πρόβλημα που το δημιουργεί ο ίδιος ο οργανισμός. (Ο ορθοπεδικός

στην Κεντρική Κλινική Αθηνών που με φρόντισε, όταν έσπασα το πόδι μου, ήξερε και πολύ καλά μάλιστα τι σημαίνει ινομυαλγία. Δυστυχώς δεν είναι ρευματολόγος, ειδικότητα που ειδικά ερευνά το θέμα).


Αν στα πιο πάνω, παιδιά, αναγνωρίζετε τον εαυτό σας, τότε μάθετε περισσότερα στις διεύθυνσεις:

http://inomyalgia-aware.blogspot.com/2009/05/national-fibromyalgia-association.html (είναι εκπληκτική η δουλειά που έχει κάνει η κοπελιά που έχει το μπλόγκ) και www.inomyalgia.com (εξαιρετική δουλειά επίσης).  Επίσης μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια στην Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας, τηλ. 210-6444174.

 

1.jpgΣημείωση 1: Διαπίστωσα ότι η Carnitin, (ουσία που βοηθάει τους μύες), μαζί με το μαγνήσιο (επίσης βοηθάει τους μύες) προσφέρουν κάποια βοήθεια και απαλύνουν τους πόνους. Δοκιμάστε τα. Στα φαρμακεία θα τα βρείτε. Την καρνιτίνη τη συνταγογραφούν και οι Ορθοπεδικοί του ΙΚΑ. Είναι είτε σε φακελάκια και τη διαλύεις σε νερό (έχει γεύση λεμονάδας), είτε μπορείτε να την πάρετε ως συμπλήρωμα διατροφής. Πιθανόν να συμβαίνει το ίδιο και με το μαγνήσιο. Λυπάμαι που δεν το ξέρω.

Σημείωση 2: Αν χρειάζεσθε έναν καλό ρευματολόγο, απευθυνθείτε στην κα Κατερίνα Κατσαλήρα, Παπαδιαμαντοπούλου 42, Ιλίσια, τηλ. 210-7751903. Είναι καταπληκτική γιατρός, επιμένει να βρει το πρόβλημα, αλλά και γλυκύτατη ως άνθρωπος. Επισκεφθείτε την.


Σκέψεις:

Το να βιώνεις τη ζωή σου, με τον πόνο μόνιμο και σταθερό σύντροφο, είναι κάτι που σου τρώει τα σωθικά, που σου κάνει την ψυχή φορές-φορές να μην αντέχει άλλο. Που σε κάνει BKS_0438082.jpgνα θέλεις να κόψεις τα πόδια σου και να τα πετάξεις. Εκεί είναι που χρειάζεται να έχεις καλή σχέση με τον εαυτό σου. Να μπορείς να αντέχεις, όταν υπάρχεις σε εκείνη την κατάσταση, που κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει και κανείς τελικά δεν νοιάζεται αν πονάς ή όχι. Και τελικά, κουράζονται να σε βλέπουν να πονάς. Τότε είναι που χρειάζεται να νοιώθεις ΚΑΛΑ με σένα, μέσα σε σένα. Τότε είναι που πρέπει να γλυτώσεις από όλη "τη βρωμιά" που έχει θαμπώσει το γιαλί τής ψυχής σου, και την οποία "βρωμιά" φρόντισαν να σου τη φορτώσουν οι "αγαπημένοι" σου γονείς, η "μαμάκα" σου, οι συγγενείς, "ο κόσμος" (αχ! αυτός ο κόσμος) και όλοι οι γύρω, που σε θέλουν υποχείριο και θύμα τους.

Για το καθάρισμα αυτό της ψυχής σου, ένα εκπληκτικό βοήθημα είναι τα ανθοϊάματα Bach. Ο dr Edward Bach ήταν Αγγλος γιατρός, ο οποίος νοιαζόταν εξαιρετικά για τους ασθενείς του. Οι αναζητήσεις του για την ανακούφιση και θεραπεία των ασθενών του τον οδήγησαν στην εφαρμογή θεραπειών με ιάματα από άνθη κάποιων φυτών. Και τα αποτελέσματα παιδιά μου είναι ε κ π λ η κ τ ι κ ά.

Υπάρχει το βιβλίο "Θεράπευσε τον εαυτό σου με τα άνθη του Bach" εκδόσεις Ψύχαλος.

Στο βιβλίο θα διαβάσετε καταπληκτικές ομιλίες του Bach, από τις οποίες θα αντλήσετε μαθήματα και δύναμη, θα διαβάσετε επίσης την αναλυτικότατη παρουσίαση του καθενός ιάματος, με όλες τις ιδιότητές του και...και στο τέλος του βιβλίου έχει αλφαβητικά 250 συναισθηματικές εκφράσεις και δίπλα το κάθε ίαμα που αντιμετωπίζει την κατάσταση.

Παράδειγμα: αν είσαι το θύμα της παρέας, αν είσαι εκείνος που τρέχει για τους πάντες και κανείς για σένα, αν είσαι "το καλό παιδί της οικογένειας" δηλαδή ο μαλάκας, που φροντίζει για όλους και κανείς γι αυτόν, τότε για σένα υπάρχει το ίαμα centaury. Είναι απίστευτη η αποτελεσματικότητά του.

Για να μπορέσεις όμως να βοηθηθείς θα πρέπει απαραιτήτως να είσαι απολύτως ειλικρινής με σένα.

Με όλα τα στραβά σου, να ξέρεις ή να φροντίσεις να μάθεις, σκαλίζοντας μέσα σου, όλη τη βρωμιά, που σου φόρτωσαν και τότε μπορείς να αρχίσεις το επίπονο, επίμονο, αλλά και λυτρωτικό καθάρισμα της ψυχούλας σου.

 

Τότε ο πόνος μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν σε διαλύει, αλλά το πιο σημαντικό όλων είναι ότι θα έχεις μάθει να αγαπάς τον εαυτό σου, να τον νοιάζεσαι, να τον παρηγορείς και να τον προστατεύεις από όλα τα "αρπακτικά", που μπορεί να σε περιβάλλουν.

 

Όλες μου οι ευχές.

 

Σημείωση 3: Βρήκα ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό σκεύασμα για τον πόνο. Σε μένα τουλάχιστον έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το έχει η εταιρεία SAMCOS, είναι φυτικό, λέγεται PC 28 PLUS, μπορείτε να πάρετε μέχρι και 6 την ημέρα. Ζητήστε το από το φαρμακείο της γειτονιάς σας, ή τηλεφωνήστε στο 210-2528954 και ρωτήστε σε ποιο φαρμακείο της περιοχής σας μπορείτε να βρείτε τα φάρμακά τους. Δοκιμάστε το.

 

Σημείωση 4: Διαβάζοντας τα μηνύματα που αφήνετε, διαπίστωσα ότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν βρει ανακούφιση, με κάποιο τρόπο και με τη βοήθεια κάποιου γιατρού.

 

Απορία: γιατί βρε παιδιά δεν μας λέτε κι εμάς ποιοι είναι αυτοί οι γιατροί, μπας και βρούμε κι εμείς κάποια βοήθεια;

 

Παράκληση: γράψτε ονόματα και τηλέφωνα γιατρών που μπορούν να βοηθήσουν. Όποιος ξέρει τι σημαίνει αυτός ο πόνος και έχει βρει βοήθεια με κάποιον τρόπο, θέλω να πιστεύω ότι θα ήθελε να βρούν ανακούφιση κι άλλοι που πονούν.

 

Σε αυτήν τη διεύθυνση, http://www.fsponline-recommends.co.uk/page.aspx?u=PFF200707&tc=E975M865&PromotionID=2147064978&u=53374595&g=0&r=Milo&s=422314&o=419043&l=290760,

θα βρείτε ένα βιβλίο, που περιέχει τρόπους για την καταπολέμηση των πόνων. Είναι στα Αγγλικά, όπως είδατε, αλλά σκέφθηκα ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει.

Για όσους μένουν Θεσσαλονίκη

Κλικ εδώ http://hopedies.pblogs.gr/2013/02/inomyalgia-kai-nefroanadrash-sth-thes-nikh-ehei-apotelesmata.html 

και μακάρι να έχετε τα καλά αποτελέσματα, που λένε!

+++++++++++++++++++++++++++

--------------------------------------

Μαντώ Κυπριανίδου,
Γενική Ιατρός, Ευρωκλινική Αθηνών

Χρόνια Κόπωση

Συχνά νιώθουμε κουρασμένοι, χωρίς να ξέρουμε για ποιο λόγο.

ΣΧΚ.jpgΜήπως όμως πάσχουμε από το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης;
Πρόκειται για ένα σύνολο διαφορετικών συμπτωμάτων που διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και ακόμα δεν γνωρίζουμε με σιγουριά τι το προκαλεί.
Ένα είναι σίγουρο:

υπάρχει μια επίμονη κούραση που διαρκεί τουλάχιστον ένα μήνα, υποτροπιάζει μέσα στο χρόνο ή μπορεί να διαρκέσει και κάποια χρόνια.  (ή μια ζωή...λέω εγώ η Καρφίτσα)
 Μπορούμε να κατανοήσουμε την εποχιακή κούραση η οποία σχετίζεται με την αλλαγή των εποχών, και παρατηρείται κυρίως το φθινόπωρο και την άνοιξη λόγω αλλαγής των κλιματικών συνθηκών, της μεγαλύτερης ή μικρότερης ηλιοφάνειας, λόγω μεταβολών του ωραρίου (αλλαγή θερινού -χειμερινού ωραρίου), λόγω υπεραντλαντικών ταξιδιών. Ο οργανισμός μας είναι προγραμματισμένος ώστε με την έκκριση διαφόρων ουσιών όπως οι κατεχολαμίνες, η μελαμίνη, η μελατονίνη, οι θυροξίνες, η ινσουλίνη, η κορτιζόλη, οι γυναικείες και ανδρικές ορμόνες, η σεροτονίνη και πολλές άλλες ουσίες, να ρυθμίζει τις φάσεις δραστηριότητος και ξεκούρασης  βάσει ενός εικοσιτετράωρου κύκλου, με μία σχετικά σταθερή εναλλαγή μέρας-νύχτας. Οποιαδήποτε αλλαγή αυτού του κύκλου αποσυντονίζει τις λειτουργίες του οργανισμού, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα συμπτώματα της κούρασης. Η δε ηλιοφάνεια συνδέεται άμεσα και με την ψυχολογική διάθεση των ανθρώπων, γι' αυτό και κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών οι άνθρωποι νοιώθουν πιο συχνά κουρασμένοι.
 Μπορούμε να κατανοήσουμε την υπερκόπωση, που διαφοροποιείται της προηγούμενης στο ότι είναι συνέπεια μιας υπερβολικής πνευματικής ή σωματικής προσπάθειας.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζουν υπερκόπωση, πιέζονται συνεχώς να κάνουν περισσότερα πράγματα και έχουν υψηλό κριτήριο για τις επιδόσεις τους, είτε στον τομέα εργασίας, είτε στην προσωπική τους ζωή. Με τη ξεκούραση, σωματική και πνευματική και με  την κατάλληλη θεραπεία ο άνθρωπος απαλλάσσεται από τα συμπτώματα της υπερκόπωσης.
Αντίθετα, η χρόνια κόπωση είναι μία ανεξήγητη κούραση, που δεν οφείλεται στα προαναφερθέντα, η οποία μπορεί να παρουσιαστεί είτε ξαφνικά, είτε σταδιακά, και είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή από τον πάσχοντα, ο οποίος πιστεύει ότι έχει κάποια σοβαρή ασθένεια.


Τα συμπτώματα...

διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και μπορεί να είναι μεμονωμένα ή να συνυπάρχουν.

Οι πάσχοντες με το σύνδρομο της χρόνιας κούρασης μπορεί να εμφανίσουν μυϊκούς πόνους, αρθραλγίες, πονοκεφάλους, πόνους στην πλάτη ή στον αυχένα, γριππώδη συνδρομή μεγάλης διάρκειας, αδενοπάθεια κυρίως της τραχηλικής χώρας, ταχυπαλμίες, δυσφορία μετά από ήπια σωματική δραστηριότητα. Στα συμπτώματα, συμπεριλαμβάνονται προβλήματα πέψης, διαταραχές ύπνου, όπως επίσης έλλειψη διάθεσης, νευρικότητα, προβλήματα συγκέντρωσης ή μνήμης.

Όπως βλέπουμε η πολυπλοκότητα των συμπτωμάτων κάνει δύσκολη την διάγνωση. Θα πρέπει όμως πρώτα να αποκλειστεί κάποια οργανική αιτία της κόπωσης, όπως ιογενείς  (γρίπη, λοιμώδη μονοπυρήνωση, ηπατίτιδες Α ή Β, έρπητες) βακτηριακές λοιμώξεις, εμφανείς ή μη, όπως εσωτερικά αποστήματα, ιγμορίτιδες, λοιμώξεις αναπνευστικού, ουροποιητικού ή των γεννητικών οργάνων. Επίσης να αποκλειστούν οι παρασιτώσεις (αμοιβάδες, τοξοπλάσμωση, εχινόκοκκος), οι αναιμίες, οι αυτοάνοσες ασθένειες, οι νόσοι νευρικού ή μυϊκού συστήματος, οι κακοήθειες, οι ψυχιατρικές παθήσεις, αλλά και οι ορμονικές διαταραχές.
Αφού αποκλειστούν οι προαναφερθέντες αιτίες και οι εξετάσεις δεν παρουσιάζουν κάτι το παθολογικό, μπορούμε να μιλήσουμε για σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Στο παρελθόν τα συμπτώματα αυτά το απέδιδαν σε νευρασθένεια ή υποχονδρία.

(οι μαλάκες οι γιατροί...διότι συμβαίνει πιο συχνά σε γυναίκες, λέω εγώ η Καρφίτσα)
Δεν υπάρχει ειδική απεικονιστική μέθοδος ή αιματολογική εξέταση για την διάγνωση της χρόνιας κόπωσης.

Η αιτία είναι άγνωστη.

Μπορούμε να υποθέσουμε όμως ότι η ρύπανση της ατμόσφαιρας, οι ακατάλληλες διατροφικές συνήθειες και ο σημερινός ρυθμός ζωής, είναι μερικά από τα αίτια.

Ο αρνητικός ρόλος που παίζει το στρες στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου είναι συχνά αφορμή εκδήλωσης συμπτωμάτων.
Μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και κοινωνικοοικονομική τάξη, είναι όμως φαινόμενο πιο συχνό στις ανεπτυγμένες χώρες με μια αύξηση σε ηλικίες μεταξύ 30-50 ετών.

Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες.
Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία, αλλά συμπτωματική - ανάλογα με την περίπτωση.
Μπορεί σε ορισμένους ανθρώπους να υπάρξει ίαση με την πάροδο του χρόνου, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν περίοδοι ύφεσης και υποτροπής.

http://www.euroclinic.gr/arthro.aspx?lang_id=1&article_id=92

=============

Αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά κι εδώ http://www.sigmalive.com/simerini/news/social/557840 

και να διαβάσετε τις απόψεις της κυρίας ΧΑΡΑΣ ΝΟΜΙΚΟΥ, Κλινικής Ψυχολόγου - Παιδοψυχολόγου

=====================

Κύριοι,

Κακά τα ψέματα. 

Και μόνο διαβάζοντας την τελευταία πράγραφο του άρθρου της Ευρωκλινικής, αντιλαμβανόμαστε ότι, όποιος πάσχει από ΣΧΚ, εύκολα μπορεί να περάσει και στην Ινομυαλγία και από ό,τι έχω καταλάβει, τις περισσότερες φορές η ιστορία αρχίζει από τα μικράτα σου (ας όψεται μια μάνα, που δεν ξέρει ν' αγαπάει, αλλά που ξέρει να φορτώνει την ψυχούλα σου με αφόρητη μοναξιά, με την συντριπτική αίσθηση της απουσίας "αυτού του κάποιου" που θα είναι "πάντα  εκεί" για να σε παρηγορεί, να σε ακούει, να σε συμουλεύει και να σου δείχνει το δρόμο κι όχι να σε δικάζει και να σε καταδικάζει...για τα πάντα...κι ο πάτέρας μονίμως απών)

και Ιδού λοιπόν εσύ, στην ηλικία των 10 -15 -18 χρόνων να έχεις αρχίσει να νοιώθεις τη ζωή σου, σαν ένα απίστευτο βάρος... να θες να ξαναμπεις στα σκεπάσματά σου και να μην ξανασηκωθείς, παρά μόνο όταν θα νοιώθεις τη ζωή να σε γεμίζει ζωντάνια.

Μόνο που τα χρόνια περνάνε, η κατάσταση χειροτερεύει, φορές ζεις τη ζωή μέσα από τη δραστηριότητα των φίλων σου, που δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν αφήνεις την καρέκλα να πας εκδρομή.

Και μετά...κάποια μέρα...-ΜΠΟΡΕΙ λέω, όχι οπωσδήποτε- τσουπ! νάσου την και την " φιλενάδα μας" την ινομυαλγία, για να συμπληρωθεί το "καρρέ".

Ξέρετε πόσοι μέχρι στιγμής έχουν διαβάσει στο μπλογκ μου για την ινομυαλγία;;; 84.500 από τον Αύγουστο του 2009- και ξέρετε τι μούχει κάνει αλγεινή εντύπωση;;; ότι όλοι στην αναζήτηση χρησιμοποιούν τη λέξη "πόνος".

Πόσος πόνος!!!!

Τόσος πόνος διάβολε, που δεν μπορείς να τον μοιραστείς ιδιαίτερα με κάποιους, που θα τον κατανοήσουν, αφού δεν έχουν  ιδέα για τι είδους πόνους μιλάμε.

Σύνδρομο Χρόνιας Κούρασης λοιπόν!! Λαχείο φίλε μου από τα λίγα!!

Έλαχε!! και πορεύεσαι όπως και όσο μπορείς!

Μην περιμένεις κατανόηση!

Όπου και να το πεις... η απάντηση θα είναι: ΕΓΩ να δεις πώς πονάω!!!!

-----

Πονεμένοι μου και συμπάσχοντες φίλοι,

βρήκα αυτό: http://www.top10homeremedies.com/home-remedies/home-remedies-for-foot-pain.html

δυστυχώς είναι στα αγγλικά, σε απλά αγγλικά, έχει διάφορες προτάσεις για πόνους στα πόδια.

Μπορεί κάποια, από τις 10 προτάσεις. να βοηθήσει κι αν "ναι", παρακαλώ πείτε το κι σε μας.

Το εύχομαι από καρδιάς.

===

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ρευματολόγος Βασ. Παπαδάκος,

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός,

Παλιό Κτίριο. 1ος όροφος, Ιατρείο Νο 1,

Ιατρείο Ινομυαλγίας...

τηλ. 213-2041243.

Πρωινά ρεντεβού, χωρίς χρήματα,

απογευματινά ρεντεβού: με χρήματα.

======


avatar

δυστυχως εγω το ηξερα απλα οπως παντα στους γιατρους πηρε 10 χρ. να το καταλαβουν κ να το διαγνωσουν.
κι εγω δυστυχως λοιπον ζω με ινομυαλγια.

πραγματι η κοπελα κανει πολυ καλη δουλεια. Ειναι φιλη μου
Ληδα

avatar

δειτε και το δικο μου αν θελετε να το συμπεριλαβετε
http://www.inomyalgia.com

εχετε κι εσεις ινομυαλγια? γιατι προσπαθω να μας ενωσω ολους.

Αν οχι, ευχαριστω πολυ που το θιξατε!

avatar

Σας ευχαριστω πολυ που συμπεριλαβατε το θεμα και φυσικα το site μου.

avatar

καλησπέρα,

εδω και ενα χρονο περιπου ισως και παραπανω υποφερω απο πονους στη πλατη κατα τη διαρκεια του υπνου. οταν σηκωθω και περπατησω λιγο οι πονοι αυτοι φευγουν αλλα μενει ενα πιασιμο γενικοτερα σε ολο το σωμα ακομα και στα ποδια. οι πονοι στη πλατη μετακινουνται τη μια μερα ποναω ψηλα την αλλη χαμηλα. επισης εχω παρατηρησει οτι στον υπνο μου μουδιασαν τα ακρα και ιδιαιτερα τα τεσσετα δακτυλα μου εκτος του μικρου. επισης εχω αρκετες κραμπες στα δακτυλα των ποδιων.

πηγα σε εναν παθολογο και εκανα εξετασεις αιματος αλλα ηταν καθαρες. μου ειπε οτι πιθανον να οφειλεται στο οτι στο κρεβατι κοιμαται και το παιδι με αποτελεσμα να εχω κακη σταση σωματος. θα ηθελα αν υπαρχει καποιος ρευματολογος να μου προτεινετε. πραγματικα υποφερω.

kiaspa

Καλησπέρα Νίκο,

Με συγχωρείς που θα ξεκινήσω με μία απορία: πώς είναι δυνατόν να κοιμάται το παιδί σου στο ίδιο κρεββάτι με σένα ή με σας; μήπως θάπρεπε να ρωτήσεις ψυχολόγο για το κατά πόσον αυτό το γεγονός επηρεάζει τη μετέπειτα ζωή του παιδιού σου σε σχέση με το άλλο φύλλο;

Τώρα, σχετικά με τους πόνους σου, πίστεψέ με σε συμπονώ γιατί ξέρω καλά από πόνο. Ρευματολόγος εξαιρετική και γιατρός και άνθρωπος είναι η κυρία Κατερίνα Κατσαλήρα. Το ιατρείο της είναι στα Ιλίσια, Παπαδιαμαντοπούλου. Το τηλέφωνό της θα το βρεις εύκολα από τον ΟΤΕ. Πήγαινε, θα σε βοηθήσει, γιατί ψάχνει την αιτία με επιμονή.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Καρφίτσα

avatar

καλημερα, μηπως θα 'θελες να γινεις κι εσυ μελος του συλλογου ινομυαλγιας,αν κ εφοσον θες, να γινουμε λιγο πιο πολλοι και πιο επισημοι, μηπως και 'αναγνωριστουμε' λιγο παραπανω.

φιλικα
Ληδα
inomyalgia@gmail.com

avatar

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

avatar

ΜΕ ΠΟΝΑΝΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΠΟΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΧΑΛΙΑ

avatar

Πάσχω από ινιμυαλγία αρκετά χρόνια,ευτυχ΄ως διαγνώστηκε πολύ γρήγορα από τον νευρολόγο μου.Αλλά κανένας δεν μου έλεγε τι να κάνω για να ελατώσω τους πόνους μου,σημειωτέο ότι τότε υπέφερα από πολλά πράγματα και έτσι μου φαινόσαν όλα ως δεδομένα,μετά όμως που καταλάγιασαν τα πολλά προβλήματα άρχισα να το ψαχνω και έτσι με την προτροπή ενός πολυ καλου γιατρού πήγα ομοιοπαθητική,όπου συνεχίζω ακόμα.Βέβαια δεν θεραπεύσαι αλλά τουλάχιστον ζεις ανθρώπινα.Υπόψιν ότι πέρσσα πολύ πόνο και με την ομοιοπαθητική αλλά είμαι καλύτερα.Ο ομοιοπαθητικός πρέπει να είναι πολύ καλός;

kiaspa

Βούλα καλησπέρα,

Σ' ευχαριστώ για το μήνυμά σου. Θα με ενδιέφερε πολύ να μου πεις το όνομα του ομοιοπαθητικού σου.

Όλα καλά εύχομαι

Καρφίτσα

kiaspa

Έλσα καλησπέρα,

Δεν σε ξέχασα. Προσπαθώ να μάθω κάτι για Θεσσαλονίκη.

Δοκίμασε το φάρμακο που γράφω στη σημείωση 3.

Εμένα με βοηθάει πολύ.

Θα έχεις πάλι νέα μου

Καρφίτσα

zouzounix

καλημέρα.
Στη θεσ/νίκη καλή ρευματολόγος είναι η Αθηνά Θεοδωρίδου.
Εχω ινομυαλγία πολλά χρόνια κι αυτό το καλοκαίρι είναι το πιο επώδεινο παρόλο που έχω κάνει φυσιοθεραπείες και άλλες εναλακτικές.
θα ΄θελα να μου πει όποια παίρνει ανθοιάματα ποιό είναι το πιο αποτελεσματικό για την ινομυαλγία.

kiaspa

Ζουζούνι καλημέρα,

Ελπίζω να δει το σημείωμά σου η Ελσα για τη ρευματολόγο στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά τα Μπαχ, αμφιβάλλω αν θα βρεις κάτι ανακουφιστικό για την ινομυαλγία. Στο κείμενο και στη σημείωση 3 γράφω για το PC 28 PLUS της εταιρείας SAMCOS. Μπορείς να πάρεις μέχρι 6 την ημέρα. Δοκίμασέ τα. Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν.
Καλή δύναμη
Καρφίτσα

avatar

Έχω και εγώ ινομυαλγία. Ταλαιπωρούμε πολλά χρόνια.
Απο τα 20 μου κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Στα 30 τα συμπτώματα έταν έντονα, δυσκολεύομαι στην καθημερινοτητά μου γιατί πονάω και στα ποδια. Οι γιατροί στον κόσμο τους, τελικά πριν 2 χρόνια έμαθα τι έχω. Έχω γνωρίσει και την Λήδα και τα λέμε.
Εύχομαι κουράγιο και καλή δύναμη σε όλους.

kiaspa

Καλημέρα πρασινομάτα μου,

Ατιμο πράγμα αυτός ο πόνος που σε ακολουθεί. Ατιμο. Και άρχισε για σένα πολύ νωρίς.

Καλό κουράγιο και σε σένα. Και πολλή δύναμη.
Βρίσκω κάποια ανακούφιση σε έναν ημερήσιο συνδυασμό καρνιτίνης, PC28 Plus, Relaxina κάι ό,τι μπορεί να με ηρεμήσει.

Σε όλους όσους υποφέρουν από αυτό το άτιμο και ύπουλο πράγμα, από καρδιάς εύχομαι ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ και εκλογίκευση του πόνου.

Καρφίτσα

avatar

Κρατηθειτε γερα γιατι εχουμε πολυ δρομο και μαλιστα επωδυνο- Ο ενας να παιρνει δυναμη απο τους αλλους. ΠΟΝΑΜΕ και μας κοροιδευουν.ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;
΄

avatar

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ..ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΤΟΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΩΞΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ!! ΕΙΜΑΙ 25 ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΑΦΟΡΗΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΣΕ ΓΛΟΥΤΟΥΣ,ΜΥΡΟΥΣ, ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΤΣΑ..ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ: ...ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΓΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ!!! ΤΕΛΙΚΑ;;ΥΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΚΑΡΠΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΝΑ ΕΧΩ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ!! ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ..ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ...ΠΛΕΟΝ;;ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΝΟ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΩ...ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΠΑΙΔΙΑ;;Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΤΑΚΤΟ ΕΦΗΒΟ, ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΔΙΩΧΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ...ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΑΤΙΜΟ!!!

kiaspa

Καλημέρα Ράνια,

Λυπάμαι που κι εσύ είσαι στην ομάδα μας.

Χαίρομαι για τον΄φιλοσοφημένο τρόπο αντιμετώπισης.

Σε παρακαλώ γράψε μας το όνομα και το τηλέφωνο του Ρευματολόγου που σε βοήθησε.

Είναι πάντα χρησιμότατη πληροφορία για όλους μας.

Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψή σου και το σχόλιο.

Νάσαι καλά

avatar

kalispera.. telika uparxei kapioios pou na egine kala

avatar

kalispera sas.distixos briskome kai ego sti diskoli thesi afti tou ponou kai pragmatika einai aforitoi.pios tha mas pei an uparxei agogi.kouragio se olous mas....

kiaspa

Αγαπητή Καίτη,

Όχι δεν υπάρχει κανείς που να έγινε καλά,αφού η ινομυαλγία θεωρείται αυτοάνοσο νόσημα, δηλαδή το δημιουργεί ο ίδιος ο οργανισμός, επομένως τα μαντάτα δεν είναι καλά. Γι αυτό και ουσιαστικά δεν θεωρείται νόσημα αλλά δυσλειτουργία.
Λυπάμαι Καίτη μου. Μόνο βοήθεια στους πόνους μπορεί κανείς να έχει.

Κάτι που έχω δοκιμάσει πρόσφατα, (επειδή ψάχνω γενικώς) είναι κάποιες ταμπλέτες που λέγονται REUMA-TAMPLETTEN,είναι φυτικές, από ένα κατ' εξοχήν αντιφλεγμονώδες φυτό (αρπαγόφυτο), είναι αυστριακό προϊόν, φτιαγμένο από τον γιατρό A.Vogel, κι εδώ και ένα μήνα περίπου που τις παίρνω, νοιώθω πολύ λιγότερους πόνους, 'εχω καταργήσει τελείως το mesulit.
Το πιο πάνω είναι και για σένα Αγαπητή Εύη.
Μπορείτε να το βρείτε στα φαρμακεία, με φάρμακα επίσης εναλλακτικής ιατρικής και επίσης στο τηλέφωνο 210-9408881.
Μπορείτε να επισκεφθείτε και το site: www.icp-sa.gr
Δοκιμάστε το.

avatar

καλο μεσημερι πριν απο λιγο καιρο εμαθα πως λεγοντε αυτη η καταραμενοι πονοι που εχω.ψαχνωμε να βρω.......στοιχεια για να τους πολεμισο...εχω φρικτους πονους στον αυχενα [και σε ολο το σωμα]εχω χρονια να κοιμηθω.....!μου ειπαν και πηγα στον ευαγγελισμο στο ιατρειο ινομυαλγιας εκει κατι μαλλον εχω βρη.πηγα μονο δυο φορες να δουμε τη θα δω παντως πεθαινω απο πονους και νυστα !!!

avatar

καλο μεσημερι πριν απο λιγο καιρο εμαθα πως λεγοντε αυτη η καταραμενοι πονοι που εχω.ψαχνωμε να βρω.......στοιχεια για να τους πολεμισο...εχω φρικτους πονους στον αυχενα [και σε ολο το σωμα]εχω χρονια να κοιμηθω.....!μου ειπαν και πηγα στον ευαγγελισμο στο ιατρειο ινομυαλγιας εκει κατι μαλλον εχω βρη.πηγα μονο δυο φορες να δουμε τη θα δω παντως πεθαινω απο πονους και νυστα !!!

kiaspa

Καλημέρα Μελίτα,

Λυπάμαι πάρα πολύ που ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων που υποφέρουν.
Σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει σχετικά, δεν υπάρχει θεραπεία, διότι απλούστατα δεν είναι ασθένεια, αλλά μια δυσλειτουργία των μυών η οποία προέρχεται το πλείστον από ψυχολογικούς λόγους, σύμφωνα τουλάχιστον με κάποιες κλινικές έρευνες σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των ΗΠΑ.

Εύχομαι από καρδιάς, να βρεις ανακούφιση, εύχομαι να έχουν προχωρήσει τα πράγματα και κάτι να έχει βρεθεί καλύτερο
ώτε να μην υποφέρεις. αν θέλεις το λες και σε μας να το ακολουθήσουμε.
Πολλή δύναμη και κουράγιο σου εύχομαι.

avatar

"Καρφιτσα" γεια σου τι κανεις? εγω ξερω οτι δεν ειναι αυτοανοσο νοσημα.
Εχω μια φιλη που η θεια της το ειχε παλιοτερα αλλα τωρα πια δεν ταλαιπωρειται. Εξαρταται φυσικα ο βαθμος στον οποιο εχεις τα συμπτωματα.

http://www.inomyalgia.gr

kiaspa

Καλημέρα Λήδα,

όπως τα ήξερες.
Ωραία νέα φέρνεις Λήδα. Ξέρεις τι ακριβώε έκανε αυτή η κυρία και δεν πονάει πια;

Χρειαζόμαστε όλοι να μάθουμε πώς και ποιος ασχολείται με το θέμα,

αν πρέπει να επισκεφθούμε κάποιον γιατρόν και ποιο, τι φάρμακα βοήθησαν, -αν βοήθησαν-.

Ενημέρωσέ μας Λήδα.

Το έχουμε ανάγκη,γα να νοιώσουμε και πάλι, πώς είναι η ζωή ξανά χωρίς πόνο.

Να είσαι καλά Λήδα.

Καλό Σαββατοκύριακο.

kiaspa

Αχ μωρέ ανώνυμε... αυτό το "Πονάω" μοιάζει τόσο σπαρακτικό!

Τί κάνεις γι αυτό;

Γράψε μου λεπτομέρειες, μήπως μπορώ να βοηθήσω.

avatar

Παιδια εχει κανενας απο εσας κανει Βιοανιχνευση ανηκει στην Ολιστικη Ιατρικη?Εξεταση βαρεων μεταλλων?Διαβασα σε ενα site οτι θεραπευεται και η Ινομυαλγια με την ανιχνευση τριχας και την καταλληλη θεραπεια μετα.
,μου φαινεται θα παω στην Πατρα να κανω που βρηκα,αν εχει ψαξει κανενας να πει.

avatar

Γράφει η rania ότι χαρη σ' εναν ρευματολογο δεν πονάει πια. Πιος ρευματολογος ειναι αυτός και τι θεραπεια εκανε. Αν καποιος ξερει ας μου απαντησει σας παρακαλω, γιατι υποφερω απο φρικτους πόνους και περπαταω ελάχιστα εδω και 10 χρόνια. Εχω δοκιμασει πολλά αλλά δυστυχως χωρις κανενα αποτελεσμα. Ευχαριστω.

pona

edo kai 4 xronia mou diegnosan pos exo sistimatiki mastokitarosi kai simera pos exo kai inomialgia milame gia aforitous ponous idika apo ta gonata kai kato.exo prodiathesi lene kai gia rebmatoeidi arthritida.episis katestrameno stomaxi exo apelpistei pia perno ena soro farmaka kai den iparxei beltiosi

kiaspa

Αγαπητή Μπέτυ,

αναρωτιέμαι τι λαχνό τράβηξες, με όλα αυτά που σου συμβαίνουν.

Νομίζω ότι στην περίπτωσή σου θα βοηθούσε πολύ η ομοιοπαθητική, πιθανόν σε συνδυασμό με φυτοθεραπεία.
Αν ζης στην Αθήνα, γράψε μου, για να ρωτήσω για γιατρό που θα μπορούσε να σε αναλάβη και να σε βοηθήσει.

Καλή δύναμη και ψυχική αντοχή, σού εύχομαι από καρδιάς
Καρφίτσα

kiaspa

Χίλια συγγνώμην Έφη,
που σου άλλαξα το όνομα και το έκανα Μπέτυ.

Περιμένω να μου απαντήσεις.

Καρφίτσα

pona

athina meno kai edo kai 3 xronia pigeno sto attiko sto peiramatiko tmima pou exoun gia tin mastokitarosi akri den bgazo kai leo na pao ston ebaggelismo pou exoun kai ekei ena tmima.mou lene bebea pos mono sto attiko eine kala alla ego tipota den eida kai osteopenia epatha kai megaloblastiki anemia kai inomialgia mou brikan tora eno ponao tosa xronia kai mou legane pos eime paralogi kai fobitsiara kai nomizo pos ponao

kiaspa

Έφη Μπέκα καλησπέρα,

Όπως σου υποσχέθηκα ρώτησα, έμαθα και ιδού:

Είναι απολύτως βέβαιον ότι μπορεί να σε βοηθήσει η γιατρός (πρώην γιατρός του Ευαγγελισμού) κυρία Εφη Παπακωνσταντίνου, τηλ. 210-7517837.
Ομοιοπαθητικός-Φυτοθεραπεύτρια και Βελονίστρια η κ. Παπακωνσταντίνου θεωρείται από τις καλύτερες γιατρούς που έχουμε στον τομέα αυτόν.
Μένει στο Π. Φάληρο. Πού και πώς θα πας θα σου πει εκείνη όταν της τηλεφωνήσεις.
Θα της πεις ότι της τηλεφώνησαν για σένα από το Φαρμακείο Ευσταθίου. Εντάξει;;
Εύχομαι να δεις το μήνυμά μου και να μη νομίσεις πως σε ξέχασα.
Θεωρώ βέβαιη τη βοήθεια που ψάχνεις.
Αν θελήσεις, μου το λες και μένα, όταν θα αρχίσεις να νοιώθεις καλύτερα, για να χαρώ.
Όλες μου οι ευχές
ΚΡΦΊΤΣΑ

pona

se efxaristo para poli tha epikinoniso amesa mazi tis kai tha sou po ti mou eipe kai an exo beltiosi

avatar

μηπως εισαι κουτοπονηρη κ δεν το ξερεις; Πολλα κοροιδα παιρνουν βοτανα;

avatar

Τι δοκιμασατε αγαπες μου; Φυτοθεραπειες ; Πατε σε νευρολογο

kiaspa

Το τι δοκιμάσαμε Ανώνυμε...δεν νομίζει ότι σε αφορά!

Να πάμε σε νευρολόγο; Και ποιος σου είπε εξυπνοπούλι μου ότι η ινομυαλγία είναι θέμα νεύρων;;; Εκτός αν δεν ξέρεις να ερμηνεύεις τη λέξη!

Όσο για το κουτοπόνηρη... υποθέτω ότι εξ ιδίων κρίνεις!!!

Ασε το Ανώνυμε, μην ασχολείσαι με κάτι που δεν το ξέρεις και το κάνεις μόνο και μόνο για να πεις κάτι!
Αστο!
Δεν σε τιμά να χαζογελάς με τον πόνο του άλλου.
Αστο καλύτερα.
Και να παρακαλάς να μην σου τύχει.
Η κομψότης στη συμπεριφορά είναι στοιχείο έξυπνου ανθρώπου!

avatar

Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους! Λατρεύω το άτομο που έχει το blog, τι ανακουφιστικό να νιώθεις πως σε καταλαβαίνουν...Δεν ξέρω (ακόμη) αν έχω ινομυαλγία ή κάποια ρευματική πάθηση, όμως υποφέρω από φριχτούς πόνους στους μηρούς μετά από φριχτούς πόνους στη μέση, την πλάτη, τον αυχένα...Έχω κάνει τουρνέ σε διάφορα νοσοκομεία και γιατρούς, έχω αντιμετωπίσει κοροϊδίες και ειρωνίες, αντικρουόμενες (ψευτο)διαγνώσεις και επιτέλους εδέησαν να με παραπέμψουν σε ρευματολόγο...Σας ευχαριστώ που βρήκατε το κουράγιο να γράψετε και να μοιραστείτε τις συμβουλές σας...Έχω προσπαθήσει να συνεχίσω τη ζωή μου, αλλά νιώθω ότι ο πόνος μου καταναλώνει τεράστια αποθέματα ενέργειας, νιώθω ότι δεν θα αντέξω άλλο...οι μαρτυρίες σας μου έδωσαν δύναμη. Εύχομαι σε όλους σας περαστικά, εύχομαι να υπάρχει η αυτοίαση και να την επιτύχετε...κάθε καλό και να ξέρετε ότι για μένα είστε ήρωες

kiaspa

Καλημερα "ροζ συννεφακι".
Η ηλικια σου πρεπει να ειναι μικρη και λυπαμαι αφανταστα που πονας τοσο και απο τοσο μικρη.
Στα σχολια θα διαβασεις αυτο της Εφης Μπεκα. Περιμενω με ανυπομονησια να μου απαντησει, αν βρηκε ανακουφιση στη γιατρο που την εστειλα. Γιατι τοτε θα σημαινει οτι πολλοι πονεμενοι θα βρουν ενα καποιο χαμογελο.
Συννεφακι μεινε στα περιξ και ποτε ποτε ριχνε καμμια ματια εδω. Μπορει κατι νεο και ενδιαφερον να εχει φανει.
Δεν μου γραφεις ομως τι ειπε ο ρευματολογος;
Ζης στην Αθηνα;
Να προσεχεις τον εαυτο σου και μη διστασεις να ρωτησεις ο,τι θελησεις, θα προσπαθησω να βρω καποια απαντηση, αν υπαρχει.
Νασαι δυνατη.
Νασαι καλα
Νασαι παντα κοντα στον εαυτο σου.

avatar

Καρφίτσα μου σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν με λες και μικρή (είμαι 35), μάλλον σε ξεγέλασε το ψευδώνυμο, το διάλεξα για να δοθεί θετική ενέργεια στο blog! Ναι, ζω Αθήνα και ακόμα δεν έχω πάει σε ρευματολόγο, προσπαθώ να κλείσω το ραντεβού. Έχω συγκρατήσει τις πληροφορίες για τους γιατρούς που έχεις παραθέσει πιο πάνω, είναι πολύ σημαντικές. Μακάρι να μπορούσα και εγώ να συνεισφέρω με επαγγελματίες υγείας που με βοήθησαν, προς το παρόν δεν υπάρχει κανείς! Μπορώ μόνο να σας πω ότι μου έχουν πει πολύ καλά λόγια για τον ρευματολόγο κ. Σφηκάκη στο Λαϊκό (δεν έχω προσωπική εμπειρία). Επίσης να σας πω ότι για τις τρομερές μυαλγίες που με ταλαιπωρούν (ακόμα αδιευκρίνιστης αιτιολογίας) βρίσκω προσωρινή ανακούφιση με μασάζ με βαλσαμέλαιο...αν αυτό βοηθήσει κάποιον/κάποια θα χαρώ πολύ.
Εγώ έγραψα πιο πολύ για να σου πω ότι δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα να προσπαθεί κανείς να βοηθήσει άλλους ανθρώπους μέσα (και παρά) τη φοβερή δοκιμασία που περνά...Νομίζω ότι είναι σκοπός ζωής, εμένα η ανάγνωση του μπλογκ με έκανε να νιώσω κατανόηση και συμπαράσταση και αισθάνθηκα πολύ καλύτερα...Να σας εξομολογηθώ ότι πονάω τόσο πολύ που νομίζω ότι θα παραλύσω και δεν θα μπορώ να κουνηθώ...και έχω φτάσει στο σημείο να εύχομαι να είναι ινομυαλγία παρά κάποια άλλη πάθηση όπου εκτός από τον ανυποχώρητο πόνο θα υπάρχει και βλάβη σε όργανα (π.χ. αρθρώσεις, νευρικό σύστημα κ.λπ.). Όχι ότι είναι λίγο πράγμα η ινομυαλγία, ίσα ίσα, αλλά φανταστείτε πού έχω φτάσει. Δεν ξέρω τι να πω...Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την ψυχολογική υποστήριξη, εύχομαι σε όλους σας να ανταμειφθεί η δύναμη και η υπομονή που έχετε δείξει και να δείτε βελτίωση...θα χαρώ πολύ

kiaspa

Αχ αυτος ο πονος...

Καλη ρευματολογος-οπως γραφω και στο κειμενο πιο πανω- ειναι η κ. Κατσαληρα. την οποια μπορεις να επισκεφθεις, εκτος απο το προσωπικο της ιατρειο, και στο ΚΑΤ, οπου επισης εργαζεται, Ειναι εξαιρετικη.
Δοκιμασε τα παυσιπονα του SAMCOS, αφου πρωτα μιλησεις μαζι τους και τους ζητησεις τα πιο δυνατα.
Κουραγιο συνεφουλα.
Λιγο φως ανακουφισης, δεν γινεται, θαρθει.

Ο,τι νομιζεις οτι μπορω, ειμαι παντα εδω.

avatar

Καλημέρα σε όλους
χρόνια πόνων αποδίδονταν σε σπονδυλοαθρίτιδα και μικρή σκολίωση της σπονδυλικής στήλης.Πριν δέκα ημέρες αφού έκανα ένα σωρό ρευματολογικές εξετάσεις και βρέ θηκαν εντάξει εκτός από αντιπυρηνικά αντισώματα (ΑΝΑ) που είναι στο όριο, η διάγνωση ήταν ινομυαλγία. Κάνω εδώ και δύο χρόνια ομοιοπαθητική και στην αρχή πήγαινα πολύ καλά.Τώρα οι πόνοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα.Ίσως η νέα διάγνωση στρέψει αλλού την θεραπεία και υπάρξει και πάλι βελτίωση.Ψάχνω όμως και φυτικά συμπληρώματα για ενίσχυση των αποτελεσμάτων.Γενικά επειδή μέχρι τώρα το πρόβλημα θεωρούνταν αρθριτικό, έκανα τακτικά φυσικοθεραπείες που και αυτές στην αρχή βοηθούσαν αλλά όχι πλέον. Έχω σίγουρα καταλήξει ότι το περπάτημα και το ήπιο κολύμπι με βοηθάνε να "ξεπιαστώ" αλλά κυρίως με ηρεμούν.Καμία άκρη δεν βρίσκω με το πως θα βελτιώσω τον ύπνο.Το ευερέθιστο έντερο ανταποκρίνεται στην ομοιοπαθητική καλά.
Αυτή είναι η εμπειρία μου μ'εχρι στιγμής.Ελπίζω να βοηθήσει σ' αυτόν τον διάλογο

kiaspa

Καλώς ήλθες Γιάννα στην παρέα των πονεμένων.

Το ότι το ψάχνεις για την ανεύρεση της ανακούφισης δείχνει πως είσαι άτομο που το παλεύει.

Απ' όσα έχω διαβάσει σχετικά Γιάννα μου, είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό η ψυχική κατάσταση και συγκεκριμένα η λύπη, που μπορείς να την πεις και μοναξιά, και έλλειψη κατανόησης και σκληρής συμπεριφοράς...ό,τι κι αν είναι αυτό που σου φέρνει λύπη ή κάνει την ψυχούλα σου να πονάει, κάνει και την ινομυαλγία να τραβάει στα ύψη.
Πάλεψέ το όσο μπορείς και μην αφήνεις κανέναν μα κανέναν να σε πονάει, γιατι η Γιάννα είναι ό,τι πολυτιμότερο έχεις και οφείλεις να την προσέχεις.
Όλες μου οι ευχές
Καρφίτσα

avatar

Είμαι 21 ετών. Πάσχω από ινομυαλγία από τα 16 μου αν και η διάγνωση έγινε μόλις μισό χρόνο πριν. Επειδή λοιπόν είχα περάσει ήδη αρκετά χρόνια με πόνους,ο ρευματολόγος μου,μου πρότεινε κατευθείαν φάρμακα(Lyrica).
Δεν τα πήρα βέβαια πότε. Επηρεασμένη από τη φράση του μεγάλου Έλληνα γιατρού, Ιπποκράτη:''Η τροφή είναι το φάρμακό σου και το φάρμακο η τροφή σου'' άρχισα μια ''έρευνα'' για το αν μπορώ να αντιμετωπίσω την ασθένεια μου με φυσικούς τρόπους,όπως πχ με τη διατροφή μου, μιας και πιστεύω ότι αυτή είναι το ''κλειδί'' για όλες τις αρρώστιες.
Συν το ότι,σύμφωνα πάντα με τον Ιπποκράτη,οι αυτοάνοσες ασθένειες προκαλούνται από την διατροφή μας.
Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο,ότι ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμα η αιτία της ινομυαλγίας, δίνονται στην αγορά διάφορα φάρμακα για την ''αντιμετώπιση'' της, που στην πραγματικότητα το μόνο που μπορούν να προσφέρουν στον ασθενή είναι η εξάλειψη ορισμένων συμπτωμάτων της ασθένειας. Μερικές φορές μάλιστα οι παρενέργειες των φαρμάκων αυτών είναι χειρότερες και από τα συμπτώματα της ίδιας της ασθένειας.
Για τον λόγο αυτό λοιπόν αποφάσισα να μην αρχίσω τα φάρμακα...και ΕΥΤΥΧΩΣ που το έκανα!!!
Ψάχνοντας λοιπόν(μόνο σε αγγλικά άρθρα γιατί στα ελληνικά δεν έβρισκα ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα)βρήκα έναν που έπασχε από ινομυαλγία να
λέει: ΚΟΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ 10-15 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 70 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ!!!
Σκέφτηκα: Τι έχω να χάσω???
Ήμουν ήδη πολύ χάλια, ήξερα ότι θεραπεία έτσι κ αλλιώς δεν υπάρχει, οπότε το δοκίμασα.
Έκοψα τα πάντα...γάλα,τυρί,κασέρι,βούτυρο, γλυκά...και περίμενα να περάσουν οι μέρες...
Την 11η μέρα κατάλαβα ότι κοιμήθηκα πολύ καλά...και το πρωί σηκώθηκα από το κρεβάτι κατευθείαν(πράγμα αδύνατο για όποιον πάσχει από ινομυαλγία μιας και εμείς όταν ξυπνάμε νιώθουμε τόσο κουρασμένοι λες και δεν ξεκουραστήκαμε ούτε λεπτό)!
Παρ'όλα αυτά δεν έδωσα σημασία...λέω θα έτυχε!
Την 12η μέρα όμως...όταν σηκώθηκα από το κρεβάτι μου...ένιωθα σαν ένας ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!!!!
Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έσκυβα και ΔΕΝ θα πονούσα...ότι θα σήκωνα τους ώμους μου και ΔΕΝ θα ένιωθα απολύτως τίποτα...ότι θα έσφιγγα και θα σήκωνα βαριά πράγματα και ΔΕΝ θα ένιωθα μετά τον καρπό μου σαν σπασμένο...ότι η κοιλιά μου θα σταματούσε πια να είναι 24 ώρες το 24ωρο σαν πρησμένη και θα ήταν επιτέλους φυσιολογική!!!!!!!!!!!
Είναι περιττό να πω το πόσο ευτυχισμένη και χαρούμενη ένιωθα...
Πιστεύω ότι όλοι μπορείτε να φανταστείτε πως θα νιώθατε αν ξυπνούσατε ένα πρωί και δεν είχατε απολύτως τίποτα! Αν ξυπνούσατε και οι πόνοι που σας ταλαιπωρούσαν τόσα χρόνια είχαν μειωθεί όχι μόνο 70 τοις εκατό, αλλά 99 τοις 100!!!!!!!!!!!!!!
Εγώ παρ'όλα αυτά...ήθελα να σιγουρευτώ ακόμα περισσότερο για τα αποτελέσματα του ''πειράματος'' αυτού.
Την επόμενη μέρα λοιπόν δοκίμασα να φάω τυρί.Μέσα σε λιγότερο από 1(!)ώρα δεν μπορούσα να σκύψω και οι ώμοι μου ήταν λες και είχαν μια πέτρα 10 κιλών πάνω τους...κατά τη διάρκεια της ημέρας όλοι μου οι πόνοι είχαν επιστρέψει.Για μια ακόμη φορά πονούσα παντού...και πολύ.
Τότε ήταν που κατάλαβα πόσο κακό μπορούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα να προκαλέσουν.
Έτσι από τότε δεν ξαναέφαγα τίποτα γαλακτοκομικό. Αντικατέστησα πχ το γάλα με το γάλα σόγιας που παρά τα όσα ακούγονται είναι πεντανόστιμο,το βούτυρο με βιολογικό φυτικό βούτυρο,τις σοκολάτες γάλακτος με σοκολάτες υγείας κτλ...
Αν και εκείνη τη φορά η αλλαγή έγινε σταδιακά και κράτησε παραπάνω μέρες...την 19η μέρα ήμουν και πάλι ένας φυσιολογικός άνθρωπος!!!!!!
Το ξέρω ότι κάποιοι από εσάς θα δυσκολευτούν να πιστέψουν ότι το γάλα,το οποίο ανέκαθεν παρουσιαζόταν ως ''θαυματουργό'' και απαραίτητο για τον οργανισμό μας αντί να μας κάνει καλό μας καταστρέφει...
Αλλά εγώ σε αυτούς έχω να πω μόνο ένα πράγμα: ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ.
Να ψάξουν(σε αγγλικά κείμενα πάντα) τι στην πραγματικότητα προκαλεί το γάλα στον ανθρώπινο οργανισμό, και να κάνουν το παραπάνω ''πείραμα''.
Ξέρω ότι είναι δύσκολο,γιατί θα διαπιστώσετε ότι το γάλα υπάρχει παντού ακόμα κι εκεί που δεν ''φαίνεται''.
Αν πχ στα συστατικά ενός προϊόντος αναγράφεται: ορός γάλακτος ή λακτόζη ή καζείνη ή μονο/διγλυκερίδια, αυτό σημαίνει ότι το προϊόν αυτό περιέχει γάλα.
Επομένως οι επιλογές σας θα περιοριστούν πολύ...Αλλά δεν αξίζει να αλλάξετε λίγο την διατροφή σας, προκειμένου να μην πονάτε ΚΑΘΟΛΟΥ ???
Για μένα πάντως άξιζε....
* Εγώ είμαι χορτοφάγος, αλλά δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο να σταματήσετε και το κρέας για να δοκιμάσετε αυτό που σας είπα...
Πρώτον γιατί εγώ ενώ είχα σταματήσει να τρώω κρέας αλλά συνέχιζα να τρώω γαλακτοκομικά δεν είδα καμία απολύτως διαφορά στους πόνους
και δεύτερον γιατί και όλα όσα διάβασα ανέφεραν μόνο τα γαλακτοκομικά προϊόντα ως την αιτία του πόνου και όχι το κρέας....

avatar

Πραγματικά ελπίζω να το δοκιμάσετε όλοι.....
Κι εγώ ως τώρα πίστευα ότι θα είμαι για πάντα έτσι και ότι θα πρέπει να μάθω να ζω με τον πόνο...
Όμως αφότου έκοψα τα γαλακτοκομικά...άλλαξε όλη μου η ζωή...
και δεν ένιωσα ποτέ ξανά τους πόνους που τόσο είχαν επηρεάσει την ποιότητα της ζωής μου...
Εύχομαι η εμπειρία μου να βοηθήσει... :)

kiaspa

Γιάννα σ' ευχαριστώ θερμά που μοιράστηκες την εμπειρία σου μαζί μας.

Ελπίζω και εύχομαι πολλοί πονεμένοι να το διαβάσουν, αλλά και να το αποφασίσουν.
Θα το δοκιμάσω κι εγώ. Θα μου κοστίσει, ιδίως το τυρί, αλλά θα το επιχειρήσω.
Και μακάρι να ισχύει και για μένα.,
Διαβάζοντας όσα έγραψες, αναρωτιόμουνα μήπως δεν ισχύει για όλους; Τώρα βέβαια για το γάλα έχω γράψει...αλλά...
όσοι το κάνουν, έντιμα παρακαλώ κι όχι παγαποντιές, ας γράψουν κι εκείνοι την εμπειρία τους εδώ, όπως η Αννα.
Μακάρι...μακάρι να αφορά πολλούς...αν όχι όλους.
Σ' ευχαριστώ Αννα
Νάσαι καλά
Καρφίτσα

avatar

Γεια σου καρφίτσα! :)
Όταν διάβασα κ γω το άρθρο που σας ανέφερα, αναρωτήθηκα το ίδιο πράγμα...μήπως επειδή κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός δεν πετύχει σ'εμένα...Συνεχίζοντας όμως το ψάξιμο έβρισκα όλο και περισσότερα άρθρα στα οποία πάρα πολλοί ειδικοί συνέδεαν τα γαλακτοκομικά ως την αιτία της ινομυαλγίας...επομένως πιστεύω και πραγματικά το ελπίζω να είναι για όλους μας αυτή η λύση...
Χαίρομαι πάαααρα πολύ που θα το δοκιμάσεις και ελπίζω τα καλύτερα! :)
(Και για εμένα το τυρί μαζί με τα γλυκά ήταν το δυσκολότερο κομμάτι)!
Θέλω μόνο να σου πω να μην απογοητευτείς αν περάσουν παραπάνω από 15 μέρες και δεν δεις διαφορά...γιατί σε εμένα μπορεί την πρώτη φορά να χρειάστηκε ο οργανισμός μου 12 μέρες για να γίνει καλά...αλλά την δεύτερη όπως είπα έγινε πολύ σταδιακά...οι πόνοι δεν πέρασαν όλοι μαζί όπως την πρώτη φόρα και τελείως καλά ήμουν πια την 19η μέρα!
Γι'αυτό και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί κράτησε το γιατί πιστεύω πραγματικά ότι θα πετύχει! :)
Και να προσέχεις πολύ τα συστατικά που έγραψα παραπάνω! Μακριά από ΟΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΚΑΖΕΙΝΗ, ΛΑΚΤΟΖΗ, ΜΟΝΟ/ΔΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ.
Πραγματικά βρίσκεις παντού γάλα εκεί που δεν το περιμένεις!Ακόμα και στα νηστίσιμα υποτίθεται προϊόντα! Πρόσφατα μάλιστα ανακάλυψα ότι όλα σχεδόν τα πατατάκια και μέχρι και ο κύβος λαχανικών για τα φαγητά, περιέχουν λακτόζη!!!!!!!!
Γι'αυτό θέλει πολύ προσοχή...και υπομονή!
Εγώ μια φορά δεν πρόσεξα και έφαγα βούτυρο που περιείχε γάλα σε σκόνη...και μετά άντε πάλι από την αρχή! Τέλοσπάντων!!
Καλή δύναμη σου εύχομαι κι ελπίζω σε λίγες μέρες να δω σχόλιο σου που θα λέει ότι πέτυχε και είσαι καλά!
:)

avatar

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι 32 χρονών και πονάω απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου...
Τα τελευταια δυο χρόνια έχω την πολυπόθητη διάγνωση, καθώς τόσα χρόνια καμία εξέταση απο καμία ιατρική ειδικότητα δεν μπόρεσε να με βοηθήσει.
"Ινομυαλγία" είπε και εφώναξε...( χαχαχα) οκ και τώρα?
Πάλι κανένας δεν μπορούσε να με βοηθήσει... Δεν είναι ανάγκη να αναφερθώ στους πόνους... Ολοι καταλαβαίνουμε...
Lyrica,Xerostar,Cymbalta...τι κι αν τα δοκίμασα όλα...? Τ ί π ο τ α...

Ούτε φίλη με τον πόνο θέλω να γίνω, ούτε να πονάω θέλω...
Προσεύχομαι, βλαστημώ, ψυχαναλούμαι, καταθλήβομαι και πάλι απο την αρχή...

Δεν υπάρχει πιο άσχημο απο το να βρήσκεσαι σε φάση ύφεσης και να περιμένεις πότε θα ξαναέλθει ο πόνος...

Το τελευταίο διάστημα η διτροφή μου βασίζεται σε τροφές χωρίς γλουτένη και μπορώ να ομολογήσω οτι τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται...

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε τα σχόλια μου, συμπάσχω και σας καταλαβαίνω....

Βαρέθηκα όμως και έχω και νεύρα με αυτή την αόρατη ασθένεια! Να φύγει απο πάνω μου τώρα!
Αμπρα-Κατάμπρα...

Alex

kiaspa

Καλημέρα Ανώνυμη Αλεξ,

Καλώς ήλθες στον κόσμο μας...ένα καλώς ήλθες που σου το λέω με βαριά καρδιά. Μακάρι να μην ερχόσουνα ποτέ σε μια συντροφίά που μετράει καντάρια πόνου. Μακάρι να είμαστε μια συντροφιά με κοινά χαρούμενα και όχι οδυνηρά χαρακτηριστικά. Καλώς ήλθες όμως κοντά μας, όπως και νάναι.

Ατιμο πράγμα αυτό ο πόνος. ΄Ποτέ δεν ξέρεις πού και πότε θα χτυπήσει.
Σχετικά με διατροφή χωρίς γλουτένη και γενικά γαλακτερά, έγραψε διαφωτιστικά πιο πάνω και η Αννα.
Όλοι μας καταθέτουμε εδώ τις εμπειρίες μας και ό,τι μπορεί να βοηθήσει.
Αμπρα Κατάμπρα Αλεξ ... αλλά... δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Πολύ ψυχική δύναμη εύχομαι και όπως έχω προσέξει, το λιγότερο άγχος και η περισσότερη χαρά μέσα μας μετριάζει πολύ - πολύ τον πόνο.
Νάσαι καλά κορίτσι μου και μακάρι το επόμενο σχόλιό σου νάχει κάτι πολύ χαρούμενο να μας πει.
Καλημέρα Αλεξ

avatar

Δεν ξέρω αν έχω ινομυαλγία. Εχω 5 χρόνια που ταλαιπωρούμαι, από γιατρό σε γιατρό. Καθένας τη δική του διάγνωση. Μου είπαν ότι έχω αρθρίτιδα στα γόνατα και πρέπει να κάνω ενέσιμη έγχυση. Φοβήθηκα, δεν το έκανα. Μου είπαν ότι έχω αρθρίτιδα στα ισχία, αλλά είμαι μικρή για να εγχειριστώ. Τι έχω άραγε απ' όλα αυτά ή τα έχω όλα; Δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω ότι πονάω συνέχεια. Από τη μέση και κάτω πονά παντού. Και το χειρότερο είναι ότι επιβαρύνω τους γύρω μου, γιατί δεν μπορώ να περπατήσω καθόλου. Οπου πάω πηγαίνω με αυτοκίνητο, τις δουλειές στο σπίτι τις έχω σταματήσει. Μαγειρεύω καθιστή. Πλένω πιάτα καθιστή. Αν πείτε δε για την ατομική μου υγιεινή; Αν με δει κανείς πώς κάνω μπάνιο, πώς μπαίνω και βγαίνω από τη μπανιέρα, πώς ντύνομαι κλπ. μόνο να κλαίει μπορεί και αυτό αν είναι δικός μου άνθρωπος, ένας ξένος μπορεί και να γελάσει. Εχω βρει βέβαια τρόπους να εξυπηρετούμαι, αλλά με πολύ μεγάλη δυσκολία. Αναρωτιέμαι πώς θα είναι η ζωή μου μετά από 5 ή 10 χρόνια, γιατί το πράγμα ζορίζει όσο περνάει ο καιρός και είμαι μόνο 56 χρονών.
Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

kiaspa

Σοφία καλημέρα,
λυπήθηκα πολύ διαβάζοντας το σημείωμά σου.
Από τη δική μου εμπειρία, το μόνο που μπορώ να σου πω, πήγαινε να σε δει η κ. Κατσαλήρα, Ρευματολόγος (τα στοιχεία της όλα είναι στο κείμενο). Ξέρει από ινομυαλγία, κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να αποκλύσει κάθε άλλη πιθανή αιτία πόνου.
Κλείσε ένα ρεντεβού και μίλα μαζί της. Την εμπιστεύομαι.
Αλήθεια Σοφία, πόσο πολύ έχεις λυπηθεί, πονέσει και κλάψει στη ζωή σου; Μέχρι σήμερα;
Σοφία, από καρδιάς εύχομαι να βρεις ανακούφιση.
Καρφίτσα

avatar

καντε εξεταση αιματος ασβεστιου και παραθορμονης...μπορει να εχετε υπερπαραθυρεοειδισμο....τα συμπτωματα μοιαζουν αρκετα...μια εξεταση αιματος αρκει(κοστιζει 20-25 ευρω)13 ολοκληρα χρονια εψαχνα τι εχω...δεν μπορουσα να περπατησω απο τους πονους...ειχα διαγνωση ινομυαλγιας και εκανα μια εξεταση ασβεστιου και παραθορμονης τυχαια και αποδειχτηκε οτι αυτο που με βασανιζε τοσα χρονια ηταν πρωτοπαθης υπερπαραθυρεοειδισμος...ΠΡΟΣΟΧΗ αλλο θυροειδης κ αλλο παραθυροειδης....!!!!!! αν θελετε περισσοτερες πληροφοριες στειλτε μου μεηλ xristina_moires@yahoo.gr

avatar

εχετε παρει ποτε φθοριοκινολονες; ψαξτε το εγω απο αυτες απεκτησα ινομυαλγια..μηνες μετα την χορηγηση και ελαχιστοι γιατροι το παραδεχονται

kiaspa

Χριστίνα καλημέρα,

Θα κάνω τις εξετάσεις που μου γράφεις και θα σου πω,
Έχει ενδιαφ
έρον διότι δεν το έχω διαβάσει πουθενά.

Θα σου πω

Σ' ευχαριστώ

kiaspa

Μιχάλη καλημέρα,

με αυτό το όνομα δεν μου λένε τίποτα. Σε τί φάρμακο ή σε ποια φάρμακα υπάρχουν;

Για να δω αν τις έχω πάρει.

Περιμένω νεα σου.

Σ' ευχαριστώ

avatar

Ζω κάτι παρόμοιο με σας; Αρχικά να σας δώσω τα συγχαρητήρια μου που δίνετε την ευκαιρία σε τόσους ανθρώπους να σας εξωτερικεύσουν αυτό που πραγματικά τους απασχολεί και να τους συμβουλεύσετε πως να βρουν λύση στο πρόβλημα τους. Προσωπικά εδώ και κάτι μήνες υποφέρω με ένα πρόβλημα υγείας. Όλα ξεκίνησαν από ένα κλιματιστικό ξύπνησα ένα πρωί και ένιωθα πιασμένη σε όλο μου το σώμα μπορούσα να περπατήσω με μεγάλη δυσκολία ένιωθα τόσο κουρασμένη και ταυτόχρονα αστάθεια και βάρος πίσω στην πλάτη μου. Επίσης ταχυκαρδία. Πήγα σε 2 γιατρούς παθολόγους ( διάγνωσαν κρύωμα ψύξη και μου έδωσαν αντιφλεγμονώδη χάπια και θερμαντική αλοιφή)και μου είπαν θα περάσει. Βέβαια πέρασαν βδομάδες αλλά τίποτα. Οι διακοπές μου έγιναν μαρτύριο τελικά γιατί το πρόβλημα συνεχιζόταν και δεν υποχωρούσε. Έκανα γενικές εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι όλα ήταν φυσιολογικά. Μου είπαν καλό είναι να επισκευθώ ένα ορθοπεδικό διότι μπορεί να είναι πρόβλημα σπονδυλικής στήλης ή αυχένα, να σημειώσω ότι είμαι 30 ετών και ποτέ δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Η αλήθεια είναι πως δεν αθλούμαι καθόλου και προφανώς να συντήνει και αυτό σε συνδιασμό και με το άγχος που λογικά για να μην έχεις θα έπρεπε να μην είσαι άνθρωπος αλλά κάτι άλλο χωρίς αισθήματα για να μην το αγγίζει τίποτα και να ταλαιπωρείται. Ο ορθοπεδικός μου είπε ότι μπορεί να είναι αυχενικό σύνδρομο και μου έδωσε μυοχαλαρωτικά που δεν βοήθησαν. Με παρέπεμψε σε νευρολόγο και μου είπε να μην κάνω ακτινογραφία ή αξονική τομογραφία γιατί μπορεί να μη δείξει τίποτα. Έχω δει ελάχιστη βελτίωση δηλ εκεί που δεν μπορούσα να περπατήσω σχεδόν καθόλου τώρα βρίσκομαι σε καλύτερη θέση. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο απο όλα είναι που μου δημιουργεί πρόβλημα στη καθημερινότητα μου όλο αυτό ακόμα και στη δουλειά μου που δεν αποδίδω όσο θα έπρεπε λόγω κούρασης. Τι μου προτείνετε να σταματήσω τους γιατρούς και να περιορίσω το άγχος μου με κάποιο τρόπο (δεν ξέρω πως!)άρχησα να πιστεύω ότι οι γιατροί δεν παίρνουν στα σοβαρά αυτό που τους λέω ίσως διότι δεν έχουν έρθει στη θέση μου για να με νιώσουν. Είμαι αρκετά δυνατή σαν άνθρωπος όλη μου η ζωή υπήρξε γεμάτη απο ένταση και αγώνα για τα πάντα. Δεν θέλω χρήματα για να είμαι ευτυχισμένη μπορώ και με τα λίγα έχω τον άνθρωπο μου που με υπεραγαπά και μου συμπαραστέκεται θέλω όμως πίσω την υγεία μου, ζητάω πολλά;
Τελικά πήγα και σε νευρολόγο ο οποίος απέκλεισε κάθε νευρολογική ασθένεια μου εισηγήθηκε να κάνω φυσιοθεραπεία και μετά βλέπουμε... τρελή δεν είμαι απλά απογοητευμένη απο τους γιατρούς που δεν καταλαβαίνουν και πολλά.

kiaspa

Αγαπητή και πονεμένη Ανώνυμη,

Κάθε νέο μήνυμα σε τούτη τη σελίδα με στεναχωρεί αφάνταστα. Πόσοι άνθρωποι πονάνε;; Ποτέ δεν φανταζομουν ότι για τόσους μα τόσους πολλούς ανθρώπους η καθημερινότητα θα ήταν μαρτύριο.
Αγαπητή μου Ανώνυμη,
για την ινομυαλγία ο γιατρός που ενδείκνυται είναι ο ρευματολόγος.
Συστήνω πάντα την κ Κατσαλήρα.
Αν χρειάζεσθε έναν καλό ρευματολόγο, απευθυνθείτε στην κα Κατερίνα Κατσαλήρα, Παπαδιαμαντοπούλου 42, Ιλίσια, τηλ. 210-7751903. Είναι καταπληκτική γιατρός, επιμένει να βρει το πρόβλημα, αλλά και γλυκύτατη ως άνθρωπος. Επισκεφθείτε την.

Πήγαινε καλή μου. Πιστεύω ότι θα μπορέσεις να βγάλεις άκρη. Έχε μαζί σου και ό,τι εξετάσεις έχεις κάνει.
Αυτό που πρόσεξα στον εαυτό μου είναι ότι, 'οταν σταναχωριέμαι, λυπάμαι, αγωνιώ και όλα αυτά τα "θεσπέσια" συναισθήματα, οι πόνοι μου γίνονται δυσβάστακτοι. Όταν υποχωρούν τα αρνητικά, γαληνεύει η κατάσταση.
Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να βρεις ξεκούραση και να μην πονάς τόσο πολύ.
Πρόσεχε τον εαυτό σου
Καρφίτσα

avatar

αααα τεστ τεστ

avatar

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ? ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ? ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΑΤΕ ΣΥΝΕΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΙΟΥΣ? ΔΕΝ ΚΟΒΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Η ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΟ ΧΙΡΟΤΕΡΟ? ΤΙ ΘΑ ΠΗ ΑΦΤΟΑΝΟΣΗ ΝΟΣΟΣ ΚΕ ΑΛΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ? ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΝΟΣΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΠΙΟΤΟ, ΔΙΑΒΙΩΣΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ, ΑΛΑ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ? ΗΧΑ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ. ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΒΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΟΙ ΜΥΣ ΟΠΩΣ Η ΚΑΡΔΙΑ, ΙΝΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΝΕΒΡΑ). ΕΤΙΑ ΗΤΑΝΕ Η ΝΕΒΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΕΚΑ ΜΟΥ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΣΠΙΤΙ (ΟΛΑ ΤΕΤΙΑΑ ΙΝΕ) ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΡΑΤΑΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΗΤΑΝΕ ΚΡΥΟ ΚΕ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΑ (ΥΓΡΑΣΙΑ). ΑΦΤΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΕ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΗΤΑΝΕ Η ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ. ΤΙ ΧΡΙΑΖΕΤΕ? ΖΕΣΤΑ ΜΠΑΝΙΑ. ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ. ΑΛΑΓΗ ΚΑΤΙΚΙΑΣ. ΕΑΝ ΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΞΥΛΙΝΟ ΣΠΙΤΙ. ΑΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΚΙΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ (ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΕΦΤΗΣ ΝΑ ΚΙΜΗΘΗΣ ΚΑΛΑ ΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΗΣΕ ΠΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ). ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΜΠΑΝΙΑ (ΑΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΦΕΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΚΕ ΝΑ ΠΗΓΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΕΦΘΙΑΝ ΣΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ). ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (ΟΧΙ ΠΤΩΜΑΤΑ, ΑΛΑΤΑ ΚΕ ΠΕΘΑΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΚΕ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΟΧΙ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΛΑΔΙΑ). ΑΝ ΜΠΟΡΗΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΝΗΣΤΙΑ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕ ΝΕΡΟ. ΜΠΟΡΗΤΕ? ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΘΕΛΗΣΗ ΣΑΣ? ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΟΠΑΔΙΑΣΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΚΟΛΗ ΛΥΣΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΕ Ο Χ Ι ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΘΗΣΗΣ? ΗΡΕΜΙΑ, ΦΡΟΥΤΑ, ΖΕΣΤΗ ΚΕ ΛΙΑΚΑΔΑ.

kiaspa

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Η ανωνυμία πάντα βοηθάει στην εύκολη επίθεση, προσβολή και μερικές φορές και καθύβριση του άλλου. Ή να παριστάνουμε ότι βρήκαμε τη θεία θεραπεία.
Αγαπητέ μου κατ' αρχήν δεν αναφέρω πουθενά γιατρούς, πλήν της ρευματολόγου, μια και η ινομυαλγία είναι υπόθεση ρευματολόγου.

Δεύτερον πουθενά δεν αναφέρεται στο κείμενό μου θέμα διατροφής, κι επομένως δεν ξέρεις ποια είναι η διατροφή μου ή των άλλων παιδιών που γράφουν τα μηνύματα.
Οι προτάσεις σου έχουν ενδιαφέρον, όποιος θέλει μπορεί να τις ακολουθήσει, αν και μας τις πετάς "στη μούρη" με πλήρη απαξίωση.

Τελικά αναρωτιέμαι...γιατί έγραψες αυτό το μήνυμα!!! αφού είναι ξέχειλο από περιφρόνηση προς όλους.

Εκτός αν ήθελες να μας πεις "κοιτάτε με και ποιος ειμαι"

Λαμπρά, σε διαβάσαμε...αλλά λίγη κομψότης στην έκφραση δεν βλάπτει...και επίτρεψέ μου επίσης να προσθέσω ότι η ανορθογραφία σου δυσκολεύει εξαιρετικά την ανάγνωση.
Καλημέρα
Καρφίτσα

avatar

ΣΕ ΣΥΝΕΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥ ΜΟΥ ΧΤΕΣΙΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΓΙΑΓΓΙΧΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΗΣ ΣΚΥΛΙΤΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΦΤΟΚΤΟΝΗ ΕΝΑΣ ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΕΛΗΝΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ) ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΗΣΑΣΤΕ ΑΡΑΧΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΚΕ ΓΡΑΦΕΤΕ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΗ Η ΩΡΑ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗ ΠΑΘΗΣΗ. ΧΡΙΑΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΙΔΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΕΓΟΝΤΕ ΤΑ ΑΛΑΤΑ ΚΕ ΟΙ ΤΟΞΙΝΕΣ ΚΕ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΒΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣ. ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΔΕΝ ΕΝΟΟΥΜΕ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ, ΑΛΑ ΨΥΧΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΛΗΝΑ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΦΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΕΤΡΟΥ (ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ) ΚΕ ΕΚΗ ΘΑ ΒΡΗΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΑ ΒΡΗΤΕ ΠΛΕΟΝ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟΣΥΡΗ ΟΛΑ, ΑΛΑ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 57, ΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΒΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΡΗΤΕ ΚΑΠΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΕ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΦΤΥΧΩΣ ΙΝΕ Ο ΕΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ. ΔΕΝ ΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΠΙΔΗ ΚΑΠΙΟΣ ΠΑΠΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΑΦΤΗ ΤΗΝ ΑΧΑΡΗ ΓΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟ ΑΜΝΗΜΟΝΕΦΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΠΕΔΕΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΑΦΤΗ Η ΛΕΞΗ ΘΕΛΗ ΑΛΦΑ-ΓΙΩΤΑ Η ΕΨΙΛΟΝ ΓΙΩΤΑ ΙΤΕ Η ΕΛΑΔΑ ΘΕΛΗ ΔΥΟ ΛΑΜΔΑ Η ΠΕΝΤΕ ΛΑΜΔΑ. ΜΑ ΚΕ ΔΩΔΕΚΑ ΛΑΜΔΑ ΝΑ ΒΑΛΗΣ ΠΑΛΙ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ ΘΑ ΙΝΕ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΚΕΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΕΛΗΝΙΔΕΣ ΙΝΕ ΤΕΜΠΕΛΕΣ, ΚΑΠΝΙΖΟΥΝΕ, ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΕΣ, ΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΚΕ ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ?

kiaspa

Με την ίδια ευκαιρία,

διότι και οι άνδρες τους είναι τα ίδια με αυτές!!

Καληνύχτα!!

avatar

ΕΙΜΕ ΑΠΟ ΤΙΝ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΘΑΡΙΝΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΙ ΠΑΣΧΟ ΑΠΟ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΟΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥ ΕΔΟΣΑΝ ΡΑΥΣΙΡΟΝΑ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΡΟΥ ΣΕ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΓΥΡΙΣΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΙΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΕΧΩ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΝΟ ΜΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΧΟΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΛΑΚΤΟΖ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΙΜΕΡΟΣΟ ΠΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ.

kiaspa

Καλησπέρα ΕΒΑ,

Μένεις στη Νότιο Αφρική;;

Εύχομαι να έχεις αποτέλεσμα με τη δίαιτα που ακολουθείς.

Ενημέρωσέ μας, μήπως βοηθηθούν και άλλοι.

Να προσέχεις τον εαυ
τό σου.

Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη και το μήνυμά σου.

katerinaa95

παιδια ειμαι 19 χρονων και ξαφνικα εχω τετοιους πονους που περιγραφονται σημερα τωρα δηλαδη δεν μπορω καν να περπατησω το τηλεφωνο ειναι σχεδον διπλα και δεν μπορω να κουνηθω για να το παρω,μενω μακρια απο τους δικους μου γιατι ειμαι φοιτητρια σε ενα νησι ,ισως παιζει ρολο η υγρασια ,βοηθηστε με εχω χασει τον υπνο μου ,η μητερα μου μου ειπε οτι το χα παθει και παλιοτερα να ποναω τοσο πολυ αλλα ο γιατρος δεν εξακριβωσε κατι,ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΒΟΗΘΕΙΑ :'(

kiaspa

Κατερίνα καλησπέρα,

μόλις διάβασα το μήνυμά σου και στεναχωρήθηκα πολύ.

Υπάρχει Κέντρο Υγείας εκεί;; Αν ναί, ζήτησε να δεις ρευματολόγο,

αν δεν υπάρχει ρευματολόγος, νομίζω ότι πρέπει να επιστρέψεις στους δικούς σου (ελπίζω να είναι στην Αθήνα) και να πας να σε δει η κα Κατσαλήρα, ρευματολόγος.
Ό,τι και να είναι, εκείνη θα σε βοηθήσει να το ανακαλύψεις και θα σε κατευθύνει αναλόγως.
Μην το αμελήσεις και αφήσεις τον εαυτό σου να υποφέρει.
Περιμένω νέα σου.
Καρφίτσα

katerinaa95

θα παω να ρωτησω,μονο μια απο τα επειγοντα(συγγνωμη που την χααρακτηριζω λιγο ασχημα αλλα ειλικρινα ηταν αθλια η συμπεριφορα της δεν θα πρεπε να ναι ιατρος η συγκεκριμενη εσα στα νευρα και τις φωνες ) με εξετασε (ενα λεπτο) και μου ειπε οτι ειναι ισχυαλγια ..στην αθηνα θα μαι συντομα οποτε σιγουρα θα επισκεφτω και την κα Κατασαληρα ,ποναω συνεχεια και κυριως το πρωι που ξυπναω οπως τωρα νιωθω τοσο καταπονεμενη ,χθες δεν μπορουσα να περπατησω σχεδον καθολου ουτε να κατσω ουτε τιποτα..σε ευχαριστω καρφιτσα για την αμεση ανταποκριση ,μπονζουυρ

avatar

Παιδια και εγω εχω πονους σε ολο το σωμα....
Νιωθω κουρασμενη λες και εσκαβα
Ξυπναω το βραδυ απο πονους στους γλουτους και στα χερια
Δεν αντεχω αλλο...
Σε τι γιατρο πρεπει να παω;
Εχω παει και μου λενε οτι ειναι ψυχολογικο....

kiaspa

Ανθή μου καλημέρα,

Έχω κάποια νέα για σένα..αλλά και για όλους.
Μου είπαν ότι Ρευματολόγος του Ευαγγελισμού, έχεο ιδιαίτερα εντρυφήσει πάνω στην ινομυαλγία και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει και κάποια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση.
Λοπιπόν:
Ρευματολόγος Βασ. Παπαδάκος, Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Παλιό Κτίριο. 1ος όροφος, Ιατρείο Νο 1, Ιατρείο Ινομυαλγίας...
τηλ. 213-2041243. Πρωινά ρεντεβού, χωρίς χρήματα, απογευματινά ρεντεβού: με χρήματα.

Ανθή, κάνε μια προσπάθεια και πήγαινε να τον δείς. Και πες μου αν θα δεις κάποια ανακούφιση. Αν ναι,,,τότε πρέπει να το γράψω στο κείμενο για να το διαβάζουν όλοι και έτσι να βοηθήσουμε πολύ κόσμο.
Ανθή μου καλή τύχη.

lina.

Καλημέρα,
Πριν λίγες ημέρες έλαβα κι εγώ τη διάγνωση για ινομυαλγία. Αφού φυσικά πρώτα πέρασα από παθολογο, ορθοπεδικο, φυσιατρο και τελος ρευματολογο. Και ..... ψυχίατρο. Ακολουθώ δύο ημέρες τώρα αγωγή με cybalta και lyrica. Είναι όντως επίπονο όλο αυτό και οι γιατροί δεν δίνουν και ιδιαίτερη σημασία όντως. Πονάω σχεδόν παντού και ξυπνάω τα βράδια από τους πόνους στα πόδια μου. Οι γνωστοί πόνοι μετανάστες. Ειλικρινά θα σπάσει το κεφάλι μου. Δεν μπορώ να ακολουθήσω την καθημερινότητα.

lina.

Α επίσης για την ιστορία ο ρευματολόγος που πήγα (στη Θεσσαλονίκη) αφού με εξέτασε δύο λεπτά και πήρε 70 ευρώ, αντί να με καθησυχάσει, εφ' όσον όλοι γνωρίζουμε ότι η ινομυαλγία οφείλετε σε ψυχολογικά αίτια, μου είπε σ ένα μήνα να κάνω εκ νέου εξετάσεις, κάτι που με άγχωσε ακόμη περισσότερο. Συμβουλή μου είναι μετά τον παθολόγο να πάτε απευθείας σε ένα νευρολόγο ή ψυχίατρο.

avatar

Ειμαι 23 ετων και εδω κ 7 χρονια δεν εχω σταματησει να πονάω απο τον αυχένα μεχρι τη μέση κ ο πόνος προχωρά ολο κ πιο κάτω. Μ επιασε σε μια μέρα..σκεφτηκα οτι θα ναι κρύωμα. Στη συνέχεια πηρα με τη σειρα τους γιατρους. Μπορεί να πήγα σε 20 γιατρους..παθολογο, ορθοπεδικο, φυσιατρο, νευρολογο, ρευματολογο, ψυχολογο...Καποια στιγμή κουράστηκα κ σταματησα..οσο περναν τ χρονια γινεται χειροτερο..ειπαν γυμναστικη, ζεστα μπανια, συγκεκριμενες ασκησεις για ενδυναμωση..οταν ομως τις κανω ποναω...εισαι μικρη γ χαπια ειπαν οι "ειδικοι" π παιρνουν 100 ευρω επισκεψη και δε σ αφηνουν ν μιλησεις κ ν ολοκληρωσεις τη σκεψη σου και να τους εξηγησεις πως νιωθεις..αλλα μια λεξη για το τι εχω ακριβως και απο που προερχεται δεν ακουσα..οσφυαλγια ειπαν αλλοι και μ' εστειλαν για φυσιοθεραπειες,καθως το προβλημα μ ειναι στους μυες κ οχι στα κοκκαλα, με τις οποιες ανακουφιζομαι μονο κατα τη διαρκεια που γινεται κ οχι μετα..΄δε ξερω τι αλλο πρεπει ν κανω και που αλλου ν παω..Η καθημερινοτητα μου, εργαζομενη πια, γινεται ολο κ πιο δυσκολη..Αν γνωριζει κανεις κανενα γιατρο η κατι αλλο που πρεπει να ψαξω θα με βοηθουσε ιδιατερα.

kiaspa

Αγγέλα μου καλημέρα,

κοριτσάκι, η τελευταία γραφή στο κείμενο είναι η διεύθυνση ενός γιατρού ρευματολόγου,στον Ευαγγελισμό, ειδικευμένου
στην ινομυαλγία.

Πήγαινε...μόνο να κερδίσεις έχεις.

Πήγαινε.

Καρφίτσα

avatar

Πρέπει να πάσχω από ινομυαλγία.....πόνοι....πόνοι....πόνοι στα πόδια από τα γόνατα και κάτω σαν να τραβάει τσιμπιδάκι τους μυς...και πολύ μα πάρα πολύ μουδιασμα...μερικές φορές κοιτάζω να δω αν είναι τα πόδια μου στη θέση τους....τωρα τελευταία μουδιάζουν και τα χέρια. Από εξετάσεις το "τερμάτισα" αγγειογραφίες ηλεκτρομυονευρογραφηματα αιματολογικές ειδικές, μαγνητικές ακτινογραφίες ορθοπεδικοί, ρευματολόγοι, νευρολόγοι..... Μερικές φορές δεν μπορώ να σταθώ όρθια ούτε 2 λεπτά.... έφτασα πολλές φορές στα οριά μου, μου δίνουν γκαπαμπεντίνες και λαντόζ (επηρεάζουν και τα δυο τις ντοπαμίνες στον εγκέφαλο είναι φάρμακα νέας γενιάς....) είμαι αρνητική στο να τα πάρω...προσπαθώ να συμβιβαστώ και να είμαι "φιλική" προς το πρόβλημά μου....Αυτόν τον "ανώνυμο" κομπλεξικό και αρρωστάκι καλό είναι να μην του απαντάει κανείς.....(διάβασα όλα τα σχόλια του μπλογκ μιας και είμαι καινούρια........ τα λέμε

avatar

ηθελα να σας στειλω αυτο το λινκ να ριξετε μια ενημερωτικη ματια και ευχομαι ολα τα καλα σε ολους!!http://www.karavis.gr/?p=1206

kiaspa

Καλησπέρα Ιρίνα,

Συγγνώμην για την καθυστερημένη απάντησή μου.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να πάρεις το παυσίπονο της SAMCOS,που γράφω

στο κείμενο; Ίσως και μια επίσκεψη στον Ευαγγελισμό;

Δεν είναι δυνατόν να παραμείνεις στον πόνο τον συνεχή.

Η ψυχή σου θα σπάσει.

Κάνε ό,τι μπορείς.

Μακάρι να είναι καλύτερα τα πράγματα για σένα.

Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψή σου.

Πρόσεχε τον εαυτό σου.

kiaspa

Καλησπέρα Ιρέν,

θα το δω και θα σου πω.

Όλα τα καλά και σε σένα.

Σ'ευχαριστώ.

avatar

Καλησπερα!!!ειμαι 27 χρονων και εδω και 8 μηνες ειμαι απο γιατρο σε γιατρο.εχω αφορητους πονους στον αυχενα,στη μεση,στα χερια κ στα ποδια ,μουδιασματα στα ακρα κ κουραζομαι με το παραμικρο που τις περισσοτερες φορες θελω μονο να ειμαι ξαπλωμενη κ να κοιμαμαι οταν οι πονοι αποφασισουν με αφησουν.Διαγνωστηκα με συριγγομυελια αλλα τα περισσοτερα συμπτωματα δεν μου τα δικαιολογει αυτη η παθηση.υποφερω συχνα απο κομμαρες κ νιωθω συνεχεια αρρωστη που στην πραγματικοτητα δεν ειμαι.οι νευροχειρουργοι που με παρακολουν μου λενε οτι πρεπει να αποφευγω οτιδηποτε καταπονεμει τον οργανισμο μου...παρολο που το κανω αυτο εδω κ καιρο δεν εχω δει βελτιωση.καθε φορα που αλλαζει ο καιρος υποφερω τοσο πολυ που πραγματικα απελπιζομαι...διαβασα τα συμπτωματα της ινομυαλγιας κ δεν υπαρχει κανενα που να μην εχω...πιστευτε οτι θα μπορουσε ο ρευματολογος να με βοηθησει??? Αντα

kiaspa

Αγαπητή μου Άντα,
λυπάμαι πολύ πολύ που υποφέρεις τόσο.
Θα σούλεγα να επικοινωνήσεις με την κ. Παπακωνσταντίνου,
(εφ' όσον είσαι βέβαια στην Αθήνα).
Δεν ξέρω κανένα (δεν λέω ότι δεν υπάρχει) δεν ξέρω κανένα φάρμακο που να δίνει λύση.
Όπως διάβασες πιο πάνω η ινομυαλγία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ψυχική κατάσταση και με το ορμονολογικό επίσης.
Θα σου έλεγα να επικοινωνήσεις με την κ. Παπακωνσταντίνου.
Μια εναλλακτική θεραπεία συχνότατα κάνει θαύματα.
Εκ πείρας το λέω.
Όλες μου οι ευχές να είναι η ζωή σου χωρίς πόνους.

avatar

Σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας!!!θα προσπαθησω να δω τον κ.Παπακωνσταντινου κ επισης κ εναν ρευματολογο!!!

avatar

Η κ.Παπακωνσταντινου τι γιατρος ειναι???

kiaspa

Καλησπέρα Άντα,

κλικ εδώ http://www.papakonstantinouefrosini.gr/ και θα έχεις όλες

τις λεπτομέρειες για τη γιατρό κ. Παπακωνσταντίνου.

Ευχές.

Καρφίτσα

Το σχόλιο σας

Έχετε λογαριασμό στο Pathfinder;

Δέν επιτρέπεται η χρήση HTML tags για τα σχόλια αυτού του blog